Verstrengelde Valentijn hartjes met deze Moebius ringen


Twee verstrengelde Valentijn harten, gemaakt van een "dubbele" Moebius ring...

Twee verstrengelde Valentijn harten, gemaakt van een “dubbele” Moebius ring…

Een verrassing voor  je Valentijn maken op school? Met deze harten kun je laten zien dat je “oneindig veel” voor hem of haar voelt! En dat je je “verstrengeld” voelt (of graag verstrengeld wil worden)? Maak deze verstrengelde harten van twee Moebius-ringen voor je Valentijn. Niet moeilijk en erg leuk!

Hoe vouw je een valentijn moebius ring?

Kijk maar naar het filmpje…

 
Een "hart" van twee  Moebius-ringen die dezelfde draairichting hadden...

Een “hart” van twee Moebius-ringen die dezelfde draairichting hadden…

Deze harten kun je ook maken door twee losse Moebius-ringen op elkaar te plakken. Je moet dan wel één Moebius-ring rechtsom draaien en de andere linksom! Anders krijg je uiteindelijk geen verstrengelde harten, maar iets dat lijkt op de foto hiernaast…

Het is leuk om de Moebius-ringen en de geknipte hart-vormen te versieren. Dat kan bijvoorbeeld door papier te gebruiken dat twee verschillend gekleurde zijden heeft. Maar beplakken met glitters kan natuurlijk ook, en je kunt ook doorzichtig folie gebruiken in plaats van papier… Op de website “Mathematician’s Valentine” vind je wellicht wat inspiratie.

Tijdsduur:

  • 30 minuten

Benodigdheden:

  • Gekleurd A4 papier (vierkant geknipt) of folie
  • Schaar
  • Plakband

(Vind je de website nuttig of leuk? Klik dan als dank op een advertentie alsjeblieft…)


 

Onderwerpen: , , ,
Categorieën: basisonderwijs, Beeldende vorming, Doe-lessen, basisonderwijs, groep 3 en 4, basisonderwijs, groep 5 en 6, basisonderwijs, groep 7 en 8, voortgezet onderwijs, onderbouw h/v, Proefjes die Boem Doen, voortgezet onderwijs, vmbo, voortgezet onderwijs, wiskunde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *