Maak een Blinky-libelle


De ruggengraat van de libelle is van kroonstenen. Reuze handig om elektronica-onderdelen te monteren, zonder te solderen.

Deze Blinkie-libelle is gemaakt tijdens een Maker Faire in Groningen.

Een Blinkiebeest is een zelfgemaakt ‘robotje’, met led-lampjes als ogen. Als je het beest aait over voelsprieten (die ook in een vacht verstopt kunnen zitten), geven de ogen licht.

De ruggengraat van een Blinkiebeest bestaat uit een lange kroonsteen, net zoals bij Bibberbeesten. Het verschil is dat in de kroonsteen nu elektronica-onderdelen worden vastgezet. Met wat snoertjes kun je dan gemakkelijk een schaklingetje maken, zonder te solderen.

Blink is het eerste blinkiebeest dat ooit is gemaakt. Zijn handleiding staat (in het Engels) op Instructables.com. Binnenkort schittert hij ook als personage in kinderverhalen, samen met zijn vriendje Bibber, het bibberbeest. Kijk maar eens op www.Blink en Bibber.nl.

De Blinkie-Libelle is een variant op het allereerste blinkiebeest. In een uur tijd maak je een beest met voelsprieten en vleugels (maar vliegen wil hij niet, jammer genoeg). Als je hem kriebelt aan zijn voelsprieten, gaan de ogen licht geven.

direct werkblad downloaden

Maker Faire Groningen, workshop Slimme Handen

Onderwerpen: , , ,
Categorieën: basisonderwijs, Beeldende vorming, biologie, Doe-lessen, basisonderwijs, groep 7 en 8, Iedereen, natuurkunde, voortgezet onderwijs, onderbouw h/v, techniek, voortgezet onderwijs, vmbo, voortgezet onderwijs

Een gedachte over “Maak een Blinky-libelle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *