Bericht voor webmasters: deeplinks


Beste webmasters,

Het aantal bezoekers op Slimme-Handen.nl groeit snel en steeds meer blogs en websites verwijzen naar de artikelen. Dat is mooi en doet mij veel plezier.

Er wordt echter steeds vaker vanuit blogs en portals direct naar de werkbladen gelinkt (zogenaamde deeplinks of hotlinks). Dat is niet de bedoeling. Alle werkbladen gaan vergezeld van een artikel met toelichtingen, onderzoeksvragen, filmpjes, benodigdheden, enzovoort. Door direkt naar de werkbladen te verwijzen kunnen bezoekers niet de bijbehorende artikelen lezen. Bovendien kan er geen reclame getoond worden bij de pdf-bestanden. Door te dieplinken missen bezoekers dus relevante informatie en Slimme Handen derft mogelijke inkomsten. Dat is twee keer niet goed.

Ik verzoek jullie dan ook vriendelijk om eventuele diepe links aan te passen naar de corresponderende artikelen.

Alvast dank voor de medewerking! Met collegiale groet,

Ynze

PS: Om het dieplinken tegen te gaan worden de werkbladen vergezeld van een script waarmee bezoekers alsnog naar het corresponderende artikel worden omgeleid. Een gevolg hiervan is dat de url van de werkbladen zal veranderen. Voor een aantal werkbladen is dat al gebeurd. Bezoekers die via een deeplink op de website komen krijgen een (keurige) 404-pagina te zien. De resterende werkbladen worden binnenkort aangepast. 

 


Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *