Maak eens een Monster!


Dit monstertje van kroonstenen, installatiedraad en wat elektronica heeft een prijs gewonnen bij Instructables! Vast en zeker omdat ‘ie zo’n goed karakter heeft ;-). Het “gezicht” van het monstertje is een printplaatje met een eenvoudige schakeling: Een lichtsensor (LDR) meet de lichtsterkte, en een chipje laat het luidsprekertje piepen als er weinig licht op de sensor valt. Een tweede chipje zorgt voor een lampje dat gaat branden als je aait over de twee voelsprietjes. Lees verder voor de handleiding en een filmpje.

 

De naam van dit monster is “Monster 555”. Het maken van Monster 555 is niet moeilijk. De elektronica lijkt op het eerste gezicht misschien ingewikkeld, maar het valt echt mee. Stuur gerust een berichtje als je hulp nodig hebt!

Op het filmpje kun je Monster 555 bekijken en beluisteren…

Het werkblad (in het Engels) vind je hier:

Download het werkblad voor Monster 555

 

(advertentie)


Onderwerpen: , , , , ,
Categorieën: Beeldende vorming, Doe-lessen, natuurkunde, voortgezet onderwijs, onderbouw h/v, techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *