Gruwelijk enge Bibberbeesten – kinderboekenweek


Vanwege de gruwelijk enge kinderboekenweek verschijnen hier – tot 15 oktober – een paar van de engste bibberbeesten van het Bibberbos. Enge of gruwelijke bibberbeesten zijn tamelijk zeldzaam. Ze houden zich op in het donkerste deel van het bos en wagen zich maar heel af en toe op de open plekken. Met veel geduld is het toch gelukt om een paar van deze gruwelijke engerds te fotograferen.

Ben je op zoek naar een leuke activiteit tijdens de Kinderboekenweek? Maak een Gruwelijk Eng Bibberbeest met de kinderen. Erg leuk om te doen en een fantastische manier om zelf een Eng Verhaal te vertellen.

1 oktober 2017: Bijna-doorgeknipte Simone

Bijna-doorgeknipte-Simone terwijl ze de werktafel probeert over te steken...

Bijna-doorgeknipte-Simone terwijl ze de werktafel probeert over te steken…

Ik was rustig in mijn werkplaats bezig toen ik gescharrel hoorde achter een stapeltje vergeten kroonstenen. Bijna-doorgeknipte Simone kwam tevoorschijn en dat is heel bijzonder. Ze laat zich bijna nooit meer zien sinds ik -per ongeluk natuurlijk- haar lijf heb doorgeknipt tijdens een reparatie. Gelukkig kon ik een foto van haar maken en zelfs een filmpje. Simone’s voorlijf scharrelt in rondjes rond haar achterlijf dat ze moeizaam achter zich aan sleept…

PS: Kom bij Simone niet aan met verhalen over Haast-Onthoofde Henk, het afdelings-spook van Griffoendor op Zweinstein. Simone gelooft namelijk niet in spoken.

18 september 2017: Gruwelijk enge Henk met de ijzeren enkels.

Bibber-met-ijzeren-poten--2

Henk met de ijzeren enkels heeft als hobby om andere bibberbeesten flink te laten schrikken met zijn ijzeren enkels en borende zwiepstaart. Gelukkig is het niet moeilijk om hem te ontlopen: als je enge Henk naar laaghangende takken lokt raakt hij daarin verstrikt met zijn opstaande tie-raps. De sufferd.

Na lang wachten in de buurt van de Bibberbeest-reparatiewerkplaats is het gelukt om Henk met de ijzeren enkels te filmen:

Onderwerpen: , , , , ,
Categorieën: basisonderwijs, Beeldende vorming, Doe-lessen, basisonderwijs, groep 1 en 2, basisonderwijs, groep 3 en 4, basisonderwijs, groep 5 en 6, basisonderwijs, groep 7 en 8, Iedereen, voortgezet onderwijs, onderbouw h/v, techniek, voortgezet onderwijs, vmbo, voortgezet onderwijs

Een gedachte over “Gruwelijk enge Bibberbeesten – kinderboekenweek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *