Vlieger van een A4-tje


Maak een vlieger van een A4-tje

Een vlieger die is gemaakt van een A4-tje, een plakbandje en een stuk touw. Zo gepiept! Maar het ding goed laten vliegen, dat is een heel ander verhaal. Daarvoor moet je goed kijken, uitproberen en slimme oplossingen bedenken. Leerlingen van groep 7 op De Westerschool in Wildervank hebben een middag lang vliegertjes gemaakt, en die steeds weer verbeterd.

 Vlieger laten vliegen

Spelende kinderen met vlieger

Vliegertjes oplaten zonder wind: rennen dus!

De uitdaging bij deze opdracht is om het vliegertje zo stabiel mogelijk en zo hoog mogelijk te laten vliegen. Het maken van het vliegertje is het probleem niet. Dat kunnen alle kinderen in vijf minuten. Maar daarna begint het echte werk pas: Uitproberen, goed kijken, oplossingen bedenken en het vliegertje aanpassen. En dat een paar keer achter elkaar. En dan ontdek je dat er heel wat valt te verbeteren aan zo’n eenvoudig vliegertje…

 

Download het werkblad voor het maken van een A4 vlieger.

Download het evaluatie-blad bij de vliegertjes-les

 

 

(advertentie)


Onderwerpen: , , ,
Categorieën: basisonderwijs, Beeldende vorming, Doe-lessen, basisonderwijs, groep 5 en 6, basisonderwijs, groep 7 en 8, natuurkunde, voortgezet onderwijs, onderbouw h/v, Proefjes die Boem Doen, techniek, voortgezet onderwijs, vmbo, voortgezet onderwijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *