Proefje: Wasknijpers zijn na-apers!


Wasknijpers kunnen samen dansen!
Wasknijpers aan een elastiek apen elkaar na. Hang drie knijpers maar eens samen aan een gespannen elastiekje. Geef één wasknijper een zetje en de andere knijpers nemen de beweging over. En dat doen de wasknijpers één voor één 😎 . Een heel bijzonder proefje waarvoor je bijna geen materiaal nodig hebt. Geschikt voor iedereen van groep 1 tot en met 6 vwo!  Lees verder voor een filmpje, onderzoeksvragen en het werkblad…

 

Tijdsduur: 10 tot 20 minuten

Benodigdheden:

  • Postbode elastieken
  • Wasknijpers (houten wasknijpers werken het beste)
  • Een stoel of krukje

Onderzoeksvragen bij de proef

  1. Wat gebeurt er als je het elastiek strakker spant?
  2. Wat gebeurt met de beweging van de knijpers als je één wasknijper zwaarder maakt? (je kunt een wasknijper onder een andere knijper hangen)

Download het werkblad bij de proef “Wasknijpers zijn na-apers”.

 

(advertentie)


Onderwerpen: , , ,
Categorieën: basisonderwijs, basisonderwijs, groep 1 en 2, basisonderwijs, groep 3 en 4, basisonderwijs, groep 5 en 6, basisonderwijs, groep 7 en 8, natuurkunde, voortgezet onderwijs, onderbouw h/v, Proefjes die Boem Doen, voortgezet onderwijs, vmbo, voortgezet onderwijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *